Oplossingen

Mobiele afvulmachines

Deze oplossing in een notendop:

  • Mobiel en snel inzetbaar
  • Chemie, voeding, agro-industrie, …
  • Diverse opties mogelijk

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Mobiele vulmachines kunnen gebruikt worden om snel, efficiënt en ergonomisch een kleine batch af te vullen in zakken of dozen. Een seal- of naaimachine kan geïntegreerd worden naast de vulmachine om de verpakking te sluiten. Via een cobot of robot palletiseerinstallatie kunnen de gevulde zakken of dozen netjes gestapeld worden.

Indien u zakgoed of open mond zakken wil vullen met moeilijk te doseren product of juist zeer goed vloeiende solids (bv korrels), voor alles hebben we een oplossing en kunnen we u met raad en daad bij staan. 

Voor wie snel en flexibel wil werken hebben we verscheidene oplossingen. Tegenwoordig worden de batches kleiner en stijgt de verscheidenheid aan producten. Belangrijk voor onze klanten is om snel te kunnen omschakelen en efficiënt en ergonomisch te kunnen werken.

Tussen batches in reinigen is bij vele producten een vereiste en hiervoor zorgen we dat onze vulmachines eenvoudig en veilig kunnen gereinigd worden.

 

 

Onze machines zijn geschikt voor open-mond zakken, ventielzakken, papieren zakken, … Onze vultoestellen zijn compatibel met zowel geweven (polywoven), kunststof als papier zakken. Ook voor emmers en dozen hebben we oplossingen., zowel met als zonder inliner

Met onze afvulsystemen geïntegreerd in een vullijn worden de zakken gevuld, gesloten en automatisch gestapeld met een palletiseerrobot.
De weging kan gebeuren via een netto of bruto weegsysteem. De vulling wordt automatisch door de controller of weegindicator uitgevoerd. Als de machine geijkt wordt kan de gevulde verpakking direct in het commercieel verkeer ingezet worden.
 

Vullen met een trilgoot heeft als grote voordeel dat de trilgoot zeer eenvoudig te reinigen is. 

De trilgoot kan gestuurd worden door de weegindicator waardoor er op verschillende snelheden per productcategorie kan gevuld worden. De ingebouwde weegelektronica zorgt ervoor dat iedere zak of doos netjes binnen tolerantie gevuld wordt en direct in commercieel verkeer kan opgenomen worden (legal-for-trade).

Onze afvulmachines werken op het principe dat de operator een verpakking plaatst, dit kan een zak of doos zijn. De machine zal dan automatisch de verpakking vullen tot op het gewenst vulgewicht. Na het vullen kan de operator de zak of doos sluiten met de naaimachine of sealer. Ondertussen is de machine al bezig met een nieuwe verpakking te vullen !

Bij productwissel kan het toestel zeer snel en eenvoudig gereinigd worden.
Het te vullen product moet bij voorkeur korrelig zijn en weinig stof geven bij het trillen. Ideale producten zijn plastic korrels, chocoladestukjes, noten, schilfers, pellets, snippers, ….

Indien het product poederig of een fijne korrel heeft is een doseerschroef beter geschikt om de verpakking te vullen. In combinatie met een opblaasbare balg aan de vulmond van de zak kan het vullen zelfs volledig stofdicht verlopen !

De in eigen ontwerp geproduceerde Atlas vulmachine kan voorzien worden van een hygiënische en snel reinigbare doseerschroef. Hierdoor is deze afzakmachine uitermate geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie of chemische industrie (bijvoorbeeld voor het vullen van pigmenten)

Voor wie snel en efficiënt wil vullen bestaat ook de mogelijkheid om met een vlinderklep te werken. Daarnaast is het ook mogelijk om met een nettoweger en weegtrechter te werken waardoor tijdens de handelingen de machine verder de weegtrechter vult ! Hierdoor kunnen debieten van meer dan 5 ton/h gehaald worden op een semi-automatische lijn !

Automatisatie en efficiëntie

Met een cobot of robot kunnen de zakken of dozen makkelijk geplaatst worden waardoor de operator ontlast wordt. Ook kunnen de gevulde verpakkingen of zakken gestapeld worden op een pallet.

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!