Realisaties

Octabinvulstations voor DSM SC Genk

Deze oplossing in een notendop:

 • Vullen en sealen van octabins met inliner
 • Deze machines kunnen ook gebruikt worden om bigbags te vullens
 • Mobiele vulmachine bedient twee vulposten waardoor er een extra toestel uitgespaard werd !
 • Chemie sector
 • Vulstations zijn voorzien om ergonomisch en veilig tussen productwissels te reinigen
 • State-of-the-art vulsystemen met geïntegreerde lasbalken om de verpakking te sealen zodat verontreinigingen direct na het vullen uitgesloten worden
 • Makkelijke bediening via Siemens HMI en PLC

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

 • Flexibele uitwerking van het project en op maat van de klant
 • Jarenlange ervaring in vulmachines
 • Eén aanspreekpunt voor ontwerp, mechanisch, elektrisch en installatie
 • Jarenlange ervaring in chemiesector

Gegevens klant

Bedrijf
DSM SC Genk

Robbe Industries NV heeft voor DSM Genk twee nieuwe vulstations voor octabins gerealiseerd. 

DSM SC Genk heeft opnieuw op Robbe Industries een beroep gedaan voor de aankoop van twee nieuwe octabinvulstations. In 2016 werd een eerste maal samengewerkt voor de bouw van een octabinvulstation geïntegreerd in een geautomatiseerde vullijn. Aangezien men bij DSM zeer tevreden was over de samenwerking en hoe het Robbe Industries team het ontwerp, productie en installatie van het vorig project verzorgde viel de keuze terug op ons ! Onnodig te zeggen dat we hier zeer trots over zijn !

 

Voor het nieuwe project komen de vulstations niet in een vullijn met intern transport terecht, maar zullen de palletten met octabins via een vorkheftruck geplaatst en afgenomen worden. Op de wegende vulpost werd een schaarlift ingebouwd zodat er verschillende hoogtes van octabins gevuld kunnen worden. Er werd zoveel mogelijk dezelfde technologie en onderdelen gebruikt als bij het vorig project zodat dit een standaardisatie teweeg brengt. Daarenboven is dit ook een reductie in het aantal bij te houden spare parts van het contingency plan van DSM SC Genk.

De sturing gebeurt via een Siemens Failsafe CPU met Siwarex weegmodule. De Failsafe PLC neemt ook de bewaking en sturing van de veiligheidskringen voor zijn rekening. De HMI touch screen werd op dezelfde manier geprogrammeerd als het vorig project, zodat het voor de operators vertrouwd aanvoelt. Op deze manier is er een maximale standaardisatie tussen de machines, zowel mechanisch als elektronisch en op softwarematig gebied.

De dosering gebeurt via vlinderkleppen die zich op de vulstations zelf bevinden. De bovenkant met wachtsilo is toegankelijk via een kooiladder. 

 

 

Er werd één vulstation vast opgesteld en het tweede vulstation is mobiel voorzien. Het mobiele vulstation zal verplaatst worden tussen twee silo’s op een tiental meters van elkaar. Via een heavy-duty metalen connector kan het vulstation van spanning en perslucht voorzien worden. Door het vulstation mobiel op te stellen diende er slechts één vulstation hiervoor voorzien te worden in de plaats van twee ! Een besparing van jewelste !

 Opnieuw werden de machines zowel mechanisch als elektrisch ontworpen en geproduceerd door het team van Robbe Industries. De plaatsing en opstart gebeurde ook door de VCA* gecertificeerde Robbe technici.

 

 

 Na proefdraaien werden beide vulmachines als AWI R61 Gravimetrische doseerautomaten geijkt. Ook hier werd de eerste ijking in volledig eigen beheer door het Robbe team uitgevoerd !

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer realisaties

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!