Oplossingen

Afzakinstallaties

Deze oplossing in een notendop:

  • Automatisch vullen van zakken en verpakkingen op gewicht
  • Stand-alone vulmachine of vullijn met naai-, sealing- en palletiseereenheid
  • Hygienic & food compatible versies mogelijk
  • Chemie, voeding, agro-industrie, …

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Wilt u uw product verwerken en vullen in een zak of verpakking ? Met onze zakkenvulmachines bent u verzekerd van correct gevulde zakken.

Indien u zakgoed of open mond zakken wil vullen met moeilijk te doseren product of juist zeer goed vloeiende solids (bv korrels), voor alles hebben we een oplossing en kunnen we u met raad en daad bij staan.


Onze machines zijn geschikt voor
open-mond zakken, ventielzakken, papieren zakken, …. Onze vultoestellen zijn compatibel met zowel geweven (polywoven), kunststof als papier zakken. Ook voor emmers en dozen hebben we oplossingen

De weging kan gebeuren via een netto of bruto weegsysteem. De vulling wordt automatisch door de controller of weegindicator uitgevoerd. Als de machine geijkt wordt kan de gevulde verpakking direct in het commercieel verkeer ingezet worden.

Met onze afvulsystemen geïntegreerd in een vullijn worden de zakken gevuld, gesloten en automatisch gestapeld met een palletiseerrobot.

Onze afvulsystemen kunnen volledig automatisch werken met een zakkenplaatser waarbij de zak automatisch opgestoken wordt. De inhoud wordt op correct gewicht in de zak gedoseerd. Na het vullen wordt de verpakking gesloten via een naaikop of heatsealer.

Ergonomisch en efficiënt

Via onze semi-automatische machines wordt de zak opgestoken door een operator waarbij de rest van de handelingen zoals transport en sluiten van de verpakking (bv naaien) automatisch gebeurt. Hiermee kan de vullijn nog altijd een stevig tempo leveren. De palletiseerrobot zorgt ervoor dat de zakken netjes gestapeld op een pallet komen.

Ervaring en kennis in doseren

Om het product nauwkeurig en snel in de zak te krijgen gebruiken we verschillende doseerunits. Bij het doseren met een schroef wordt moeilijk te transporteren product in de verpakking op het correcte gewicht gedoseerd. Indien het product goed lopend is kan bijvoorbeeld een vlinderklep ingezet worden en wordt het product gravitair gevoed in de zak. Een transportband of trilgoot zijn ook mogelijke doseerunits. Door onze jarenlange ervaring kunnen we voor uw product en sector de beste doseereenheid dimensioneren.

Vullijn

Nadat de zak, doos of verpakking op het correcte gewicht werd gedoseerd handelt de machine automatisch de weging verder af. Hierna kan de zak doorgestuurd worden via de naaimachine of heatsealer naar de palletiseercel.
De palletiseerrobot legt de zakken automatisch op de pallet volgens het aangeleerde stapelpatroon. Via onze intuïtieve interface is de complete vullijn zeer makkelijk te bedienen.

Onze vulmachines worden in tal van sectoren ingezet en we hebben voor diverse types product een gamma of geschikte doseereenheid.

Stand-alone afzaktoestel

Voor wie korte productieruns doet of een mobiele toepassing wil is een vrijstaande vulmachine een goede keuze. Deze toestellen zijn eenvoudig in gebruik en kunnen verplaatst worden tussen verschillende vulposten.
Voor voedingsindustrie hebben we machines in hygiënisch ontwerp die aan de hoogste vereisen voldoen.

Heeft u vragen of zou u graag eens een demo zien ? We hebben diverse toestellen in ons testlabo waarmee we uw product of verpakking kunnen testen en staan te popelen om u te helpen hierin.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk onze realisaties voor afzakinstallaties

Bekijk nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!