Oplossingen

Herverpakken van bigbag naar zakgoed

Deze oplossing in een notendop:

  • Sectoren: chemie, voeding, agro-industrie, …
  • Diverse producten en types zakken
  • Automatisch naaien of sealen
  • Palletiseren met robot

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Dikwijls is het nodig om de inhoud van een bigbag om te pakken in zakken. Dit herverpakken moet snel en veilig kunnen gebeuren. We kunnen diverse bigbag losstations koppelen aan een afvulmachine voor zakken. Alle bouwstenen hiervoor zijn bij ons aanwezig, samen met de klant kunnen we op een vlotte manier de beste ompakinstallatie samenstellen.

Bij ompakken of herverpakken worden grote bigbags of FIBC’s in kleinere verpakkingen verdeeld. Ook kunnen er nieuwe producten gevormd worden door verschillende hoeveelheden uit diverse bigbags te doseren tot een nieuw mengsel. Dit proces omvat steeds dezelfde handelingen. Het is bijgevolg zeker mogelijk om hierin te automatiseren of via een bepaalde voorgeprogrammeerde workflow te werken zodat er geen fouten gebeuren bij het herverpakken of bekomen van nieuwe mengsels.

Manipuleren bigbag boven afzakinstallatie

De eenvoudigste manier is om de bigbag te manipuleren boven de afzakinstallatie. Hierbij kan een mobiele of vaste afzakpost gebruikt worden. De simpelste manier is om met een vorkheftruck de bigbag boven de inlaat van de heftruck te heffen. Een betere en veiligere manier is om met een elektrotakel en een portiek de bigbag boven de vulmachine te manipuleren. Op deze manier kan er op een gegarandeerd veilige manier gewerkt worden. Het nadeel van deze manier is dat er een grote hoogte nodig is.

Transporteren inhoud bigbag vanuit toevoereenheid

Indien met een tussentoevoer gewerkt wordt moet de bigbag veel minder hoog gehoffen worden, waarbij veiligheid, ergonomie en efficiëntie significant toeneemt. Een goede toevoer tussen bigbag en afzakinstallatie is een aëromechanisch transportsysteem. Hierbij kan op zeer beperkte oppervlakte een grote hoogte overwonnen worden.

Stofvrij

Het is mogelijk om het ompakken volledig stofvrij uit te voeren. Hierdoor kunnen er ook poeders of producten met bijvoorbeeld een irriterende werking veilig herverpakt worden.

Herverpakken van zakgoed naar bigbag

In de omgekeerde richting is het ook mogelijk om zakken te herverpakken naar bigbags. U vindt meer info op onze toegewijde oplossingenpagina hierover.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!