Realisaties

Palletiseercel met robot voor Tereos

Deze oplossing in een notendop:

  • Palletiseerrobot voor stapelen zakgoed
  • Snelle implementatie tijdens geplande productiestop
  • Makkelijke bediening via HMI en PLC

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

  • Flexibele uitwerking van het project en op maat van de klant
  • Jarenlange ervaring in vulmachines
  • Eén aanspreekpunt voor ontwerp, mechanisch, elektrisch en installatie
  • Reeds succesvolle eerdere gerealiseerde projecten

Gegevens klant

Bedrijf
Tereos Aalst

Nieuwe palletiseerrobot voor afzaklijn maltodextrose

Voor onze klant Tereos in Aalst hebben we de palletiseerlijn van de maltodextrose afzaklijn uitgerust met een nieuwe Fanuc robot. De grijper om de zakken op te nemen werd door ons ontworpen en uitgetekend tot in het kleinste detail in 3D en in onze werkplaatsen gebouwd.  

In de grijper zijn eveneens armen verwerkt die uitklappen om eerst een kartonnen vel op de lege pallet te leggen zodat de zakken beschermd zijn. Hierna begint het stapelen van de zakken.

Door het zeer vloeiend gedrag van het product is het stapelen van deze zakken geen sinecure.

De robot wordt door een intuïtieve touchscreen bediend die door ons geprogrammeerd werd (HMI Human-Machine-Interface). De programmatie van de Siemens touchscreen werd in samenspraak met de klant uitgewerkt zodat de installatie zeer vlot te bedienen is. Een Siemens PLC is de main controller van de robotcel. Deze PLC is ook via veldbus gekoppeld met de bovenliggende PLC van de afzaklijn.

 

De robot kan de zakken stapelen op drie posities. Tijdens productie stapelt de palletiseerrobot de zakken op een rollenbaan en bij productwissel wordt het overgangsproduct op twee aparte posities gepalletiseerd. Op deze manier kan het overgangsproduct uit het proces van de normale productieruns gehouden worden.

 

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!