Realisaties

Retrofit bestaande afzakpost met Siemens sturing voor DSM Genk

Deze oplossing in een notendop:

  • Huidige vultoestel was mechanisch nog in orde, maar sturing obsolete
  • We hebben deze omgebouwd met state-of-the-art sturing en diverse verbeteringen toegebracht
  • Makkelijke bediening via HMI en PLC

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

  • Flexibele uitwerking van het project en op maat van de klant
  • Jarenlange ervaring in vulmachines
  • Eén aanspreekpunt voor ontwerp, mechanisch, elektrisch en installatie
  • Reeds succesvolle eerdere gerealiseerde projecten

Gegevens klant

Bedrijf
DSM Specialty Compounds

Retrofit bestaande afzakpost met nieuwe Siemens sturing voor DSM Specialty Compounds te Genk

Robbe Industries kreeg de vraag om een bestaande afzakpost om te bouwen. Dit vultoestel was mechanisch nog in orde, maar de sturing en weegelektronica was niet meer verkrijgbaar. De machine wordt gebruikt om zakken van 25kg ijkwaardig te vullen en geregeld ook octabins van 1000kg in 40 stappen te vullen. Door de ombouw werd met een zeer korte 

Er werd geopteerd voor een ombouw met een nieuwe Siemens sturing met Siwarex weegelektronica. Robbe Industries heeft in het verleden voor deze klant ook al projecten met deze sturingen gerealiseerd. De Siemens sturing en bediening blinkt uit door zijn degelijkheid en betrouwbaarheid.

Er werd op maat een nieuwe sturingskast gebouwd in onze werkplaatsen en de installatie ter plekke werd in een zeer korte tijdspanne uitgevoerd. Hierdoor hebben we de tijd dat de machine niet in productie was tot een minimum kunnen houden. Enkele mechanische onderdelen en de weegcellen werden tijdens de installatie ook vervangen.

De machine met nieuwe weegelektronica werd als AWI OIML R61 geijkt door onze technici in eigen beheer.

Na de retrofit wordt het volledig technisch dossier overhandigd, bestaande uit de elektrische schema’s, gedetailleerde handleidingen, programmeerhandboek, backups van de software, CE-conformiteitsattesten,…

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!