Oplossingen

Big bag vullen

Deze oplossing in een notendop:

  • Sectoren: chemie, voeding,
    agro-industrie, recycling, …
  • Bigbags, FIBC, octabins, ….
  • Low budget tot gespecialiseerde
    automatische vullijnen

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Ons aanbod aan big-bag vulsystemen is zeer breed, gaande van high-tech geautomatiseerde oplossingen tot zeer eenvoudige vultoestellen.

Ook is het te vullen product zeer divers en worden deze toestellen in tal van sectoren ingezet gaande van chemie, voeding, agro-industrie, …

De Apollo bigbag vulmachines komen het beste tot hun recht in een geautomatiseerde aanvoer- en afvoerlijn met rollenbanen, maar kunnen ook vrijstaand voorzien worden. We hebben zelfs mobiele toestellen in ons gamma, verplaatsbaar via losse wielen of aangedreven. Verschillende hoogtes en type verpakkingen kunnen gevuld worden met dit toestel omdat het toestel aanpasbaar is in hoogte. Dit toestel is uitermate geschikt voor delicate producten, zeer makkelijk te reinigen en zeer ergonomisch voor de operator. Met de Apollo bigbag vulmachine kunnen ook octabins gevuld worden. Er zijn diverse opties mogelijk (trillen, sealen met warmte elementen, automatische haken, … ). Het is mogelijk om volledig stofvrij te vullen via een oplaasbare balg zodat ook gevaarlijke of irriterende producten kunnen gedoseerd worden.
We kunnen deze toestellen in een vullijn aanleveren met een palletdispenser zodat de lege palletten automatisch tot bij de vulpositie gebracht worden. Dit spaart veel manueel werk uit voor de operator. Via een slip sheet dispenser kan een kartonnen vel automatisch op de lege pallet gelegd worden. Eens de bigbag of octabin gevuld is kan deze afgevoerd worden via rollenbanen en zo met een vorkheftruck afgenomen en gestockeerd worden.

De Jupiter bigbag vulmachines kunnen met een rollenbaan uitgevoerd worden in een vullijn of ook perfect als stand-alone machines werken. Hierbij wordt de gevulde bigbag met een vorkheftruck afgenomen. Tijdens het vullen kan er gecompacteerd worden. Uniek aan deze machines is dat ze in staat zijn de volledige bigbag na vulling op te heffen waardoor er zo altijd en bij ieder type product een strakke bigbag bekomen wordt. De in hoogte instelbare vuleenheid zorgt ervoor dat alle types bigbag kunnen gevuld worden. Ook FIBC’s en octabins kunnen perfect met deze machine gevuld worden.

De Juno big bag vullers combineren een veelzijdige inzet met een scherp kostenplaatje. Deze big-bag vulmachines kunnen zowel stand-alone als in lijn ingezet worden. De machine kan ingesteld worden om met meerdere hoogtes te werken, maar kan de bigbag niet volledig opheffen. Met de diverse opties zoals trillen tijdens het wegen, automatische haken, opblaasventilator kunt u uw eigen droommachine samenstellen. Dit toestel heeft door zijn beperkte hoogte een troef waar de inbouwhoogte gelimiteerd is.

Voor wie zeer economisch big-bags wil vullen is het Pluto vultoestel de beste keuze. Deze bigbag vulsystemen brengen minder functionaliteit aan de dag, maar blinken uit door hun eenvoud en betrouwbaarheid. Door de scherpe prijs zijn deze systemen zeer toegankelijk voor wie slechts sporadisch wil vullen, maar dit toch wel correct, veilig en betrouwbaar wil doen. Deze toestellen zijn door hun lichte en slanke vorm makkelijk verplaatsbaar met een vorkheftruck of op een mobiel chassis. Ook kunnen deze toestellen in een buitenomgeving geplaatst worden.

Al onze vulmachines zijn in-house ontwikkeld en geproduceerd aan de hoogste standaarden. We maken voor iedere klant tijd vrij om samen met hen de meest geschikte vulmachine samen te stellen.

Door onze ervaring en know-how kunnen we ook de doseereenheid selecteren welke het beste geschikt is voor uw product. Dit kan gaan van een doseerschroef, trilgoot, transportband, … We hebben reeds ervaring in diverse sectoren gaande van food tot chemie

Door onze jarenlange samenwerking met Siemens en andere weegelektronica-leveranciers kunnen we ook de meest geschikte sturing bepalen en bouwen. Daarenboven kunnen we via de PLC van de bigbag vulmachine ook sturing van de machines in de aanvoerlijn opnemen of een connectie bouwen naar een hogerliggend ERP of MES systeem.

Heeft u reeds een bigbag vulmachine in goede staat, maar is de sturing niet meer up-to-date ? Wij hebben reeds jaren ervaring met retrofit en ombouw van bestaande machines. Zo komt het veel voor dat een machine mechanisch nog in goede staat is, maar de klant een nieuwe sturing wilt en het veiligheidstechnische aspect van de vulmachine wenst naar de hedendaagse standaard te brengen. Ook daarin kunnen we u bijstaan.

Als u vragen heeft of niet goed weet welk type het best voor u geschikt is, aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk onze realisaties voor bigbags