Realisaties

Vulautomaat voor octabins met liftweger

Deze oplossing in een notendop:

  • Vullen van open octabins op gewicht
  • Geautomatiseerde vullijn
  • Food-sector
  • Engineering op maat

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

  • Flexibele ingesteldheid en op maat van de klant
  • Jarenlange ervaring in het vullen van bigbags
  • Ontwerp en productie in eigen beheer
  • Goede projectopvolging en service

Vulmachine met ingebouwde liftweger

Voor een West-Vlaams bedrijf actief in diepvriesvoeding heeft Robbe Industries twee op maat gemaakte liftwegers gebouwd. Deze machines vullen octabins en dozen met diepvriesartikelen. De wegende rollenbanen worden automatisch in hoogte geregeld via een ingebouwd liftsysteem. Op deze manier kunnen er meerdere types dozen en octabins met verschillende hoogtes gevuld worden.

De engineering van deze vulmachines werd op maat uitgevoerd voor de eindklant om in de bestaande layout van het bedrijf te passen. Aangezien de eindklant een grote speler in de voedingsindustrie is, werd er ook veel aandacht besteed aan het hygiënisch ontwerp van deze machines. Alle mechanische onderdelen zijn weggewerkt en ingebouwd, maar toch goed bereikbaar voor de onderhoudsdienst.

De vulmachines werden door de diensten van Robbe Industries als Automatisch Weeg Instrument geijkt voor handelsdoeleinden. Hierdoor mag het gewicht van de gevulde octabins voor facturatie gebruikt worden. Robbe Industries NV is hiervoor bevoegd voor zowel de Belgische als Nederlandse markt.

Deze vulmachines zijn tevens verbonden met het ERP systeem van de eindklant waardoor het vullen van de octabins volledig automatisch in een beveiligde zone verloopt. Iedere octabin heeft een unieke code en het exacte vulgewicht wordt verbonden aan deze code.

Robbe Industries NV is een Belgische fabrikant van weegtoestellen en vulmachines. Ons aanbod gaat uit van weegbruggen tot automatisch werkende afzakinstallaties. Hebt u een vraag of uitdaging, aarzel niet om ons te contacteren !

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer realisaties

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!