Oplossingen

Retrofit bestaande afzakinstallaties

Deze oplossing in een notendop:

  • Snelle return door retrofit vulmachine met nieuwe up-to-date sturing
  • Chemie, voeding, agro-industrie, …

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Elektrische hardware en industriële sturingen veranderen razendsnel, zelfs bij industriële toepassingen. Bij sommige machines komt het voor dat sturingen, weegindicatoren of andere elektronica niet meer verkrijgbaar is of niet meer aan de recentste normen en richtlijnen voldoet. Dikwijls komt ook voor dat er een huidige ATEX zonering is vereist, maar dat dit bij moment van aankoop niet van toepassing was.

Indien de mechanische hardware nog in goeie staat is, maar de elektrische componenten dienen te vervangen worden kunnen we hier zeker een oplossing aanreiken. Gezien onze jarenlange ervaring met het ontwerpen en produceren van complete machines om te wegen en vullen kunnen we ook een antwoord bieden indien enkel de elektrische hardware dient vervangen te worden.

Snelle ROI (return on investment)

Gezien bij een ombouwing of retrofit de kosten beperkt blijven zal de terugverdientijd voor de klant zeer beperkt zijn. De klant doet zo een dubbel voordeel om met een beperkt budget een nieuwe volledig conforme sturing te bekomen.

Onderzoeken hoe we kunnen helpen

Onze werkwijze is hierin om samen met de klant de situatie ter plekke te bekijken en analyseren. Na het vastleggen van alle criteria en vereisten wordt een functionele analyse uitgewerkt en de elektrische componenten gedimensioneerd. Vanuit onze kant wordt dan een voorstel uitgewerkt waarin samen met de klant op duidelijke en transparante manier wordt overlegd vooraleer in productie te gaan. Indien de eindklant zijn fiat geeft worden de definitieve schema’s en workflow vastgelegd.

Atex

Indien de machine en sturing in een ATEX (explosiegevaarlijke omgeving) komen te staan wordt dit ook in detail bekeken en worden de componenten hierop aangepast. We hebben reeds jarenlange ervaring met ATEX, zowel in stof als gas-omgeving.

Voldoen aan machinerichtlijn en zorgen voor ergonomie voor de operator

Bij de functionele analyse komt ook dikwijls aan het licht dat de mechanische hardware niet aan de hedendaagse machinerichtlijn voldoet. Hier kijken we dan samen met de klant hoe we dit kunnen oplossen. Dit kan zowel mechanisch gebeuren door het plaatsen van bijkomende afscherming of de toegang te beperken als elektrische maatregelen. Toegangsluiken- en poorten kunnen bijvoorbeeld met een elektrische veiligheidsschakelaar of lichtscherm bewaakt worden.

Ook kan de analyse uitwijzen dat bepaalde zaken anders kunnen gedaan worden en voor een betere ergonomie voor de gebruikers kunnen zorgen. Dit kan gaan over kleine zaken zoals het vermijden van repetitieve zware handelingen. We kunnen ook een stap verder gaan en met wat beperkte automatisatie zorgen dat de operator minder moet heffen of van positie veranderen. Een cobot kan in de nabijheid van de operator geplaatst worden om zaken aan te reiken, een automatische sealer of naaimachine kan de gevulde zak sneller en automatisch sealen of dichtnaaien, … 

Uitsluiten van menselijke fouten door goede visualisatie op touchscreen

Bij het maken van recepten dient een operator hoeveelheden af te wegen volgens een bepaalde workflow. Dit proces kunnen we visualiseren en controles toevoegen zodat er geen fouten in het proces sluipen. Ook kunnen we automatische controlewegingen uitvoeren.

Met deze automatische controlewegingen kunnen we het productieproces bijkomend veiliger maken en zorgen dat de kwaliteit van het eindproces stijgt.

OEM Partnerschap Siemens

Robbe Industries NV is OEM partner van Siemens. We waren zelfs een van de eerste bedrijven in
België waarmee Siemens het OEM partnerschap aanging. We zijn hier dan ook zeer
trots op.

Onze installaties en retrofits gebruiken uitsluitend PLC’s en sturingscomponenten van Siemens. Door
de jarenlange samenwerking tussen Robbe Industries en Siemens is de productkennis bij onze medewerkers zeer hoog. Ook gebruiken we de Siemens SIWAREX weegcomponenten zeer veel.

Productiefase

Na de analyse en studiefase kan de uitwerking van het project beginnen. Hierna beginnen onze werknemers de stuurkasten te monteren en te bedraden. Parallel beginnen ook onze PLC programmeurs met de machinecode en visualisatie (HMI).

Installatie en ombouw bij de klant

Net als bij onze andere toestellen zullen onze eigen monteurs en technici de nieuwe stuurkasten en componenten komen leveren en installeren. We doen dit in nauw overleg met onze klant. Ook is het mogelijk dat dit tijdens een geplande productiestilstand bij de klant wordt uitgevoerd.

Onze technici hebben jarenlange ervaring en zijn gedreven vakmensen. Daarenboven zijn we als bedrijf VCA* gecertificeerd.

Ingebruikname en ijking van metrologisch meetinstrument

Na de installatie en ombouw ter plekke kunnen we ook de aangepaste machines in dienst stellen. Doordat we als keuringsinstelling gecertificeerd zijn kan de eerste ijking of keuring ook door onze eigen mensen uitgevoerd worden.

We zijn als enige bedrijf in België bevoegd om CE conforme eerste ijkingen of keuringen uit te voeren met de Siwarex weegmodules WP251, WP351 en FTA.

Opvolging

Net als bij al onze andere weeg- en vultoestellen zorgen we voor een goede opvolging en service na afloop van het project. Ook is het mogelijk om met een onderhoudscontract te zorgen dat uw toestel goed verzorgd wordt door onze diensten.

Periodieke controle met gewichten is ook een van onze diensten en de afgeleverde attesten kunnen opgenomen worden in uw kwaliteitssysteem.

Ook de periodieke herijk of keuring kunnen we aanbieden als contract of op afroep.

Mogelijkheid om vrijblijvend te testen in het Robbe testcentrum

Heeft u vragen of wilt u een test met uw product of verpakking uitvoeren?

Aarzel niet om contact op te nemen! We beschikken over meerdere testmachines in onze werkplaatsen waar we met uw product realistische tests kunnen uitvoeren !

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!