Oplossingen

Bandwegers

Specificaties

  • Betrouwbare Siemens bandwegers 
  • Inbouw in nieuwe en bestaande transportbanden 
  • Hoge debieten
  • Hoge nauwkeurigheid
  • ATEX omgeving
  • Voor alle bulkgoederen een oplossing

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Wenst u de goederen of productstromen te kunnen meten via transportbanden, dan kunnen wij u met het uitgebreide gamma van Siemens bandwegers zeker verder helpen. Onze jarenlange samenwerking met Siemens heeft er toe geleid dat we een gedegen expertise hebben opgebouwd en niet alleen wegers op nieuwe, maar ook in bestaande transportbanden kunnen inbouwen. Hiervoor kunnen we terugvallen op ons ervaren team van ingenieurs en monteurs.

Afhankelijk van het type transportband en de gewenste nauwkeurigheid, wordt de keuze gemaakt uit de verschillende types weegmodules. Hieronder worden de verschillende soorten uitgelicht.

 

MSI

De MSI is een heavy-duty bandweger met grote nauwkeurigheid. De weegmodule wordt als geheel ingebouwd, hierdoor kan de montage zeer vlot verlopen.

Er worden speciaal ontwikkelde triple-beam parallelogram loadcells gebruikt in deze bandweger, waardoor er een grote mechanische overload beveiliging is.

De MSI kan zowel in gelakt staal als in RVS uitvoering bekomen worden. Daarenboven kan deze ook in ATEX II 2D omgeving geplaatst worden en kan de bandweger gebruikt worden in gekeurde toepassingen.

Een enkele MSI kan werken met een precisie van +/-0,5 %, dit in het bereik van 20 tot 100% van het nominaal debiet (maximaal 12000 t/h) !

Indien meerdere MSI’s na elkaar geplaatst worden kan er zelfs een precisie van +/- 0,125% gehaald worden (MMI-2 en MMI-3)

MCS

De MCS bandweger is een compacte oplossing, ideaal voor inbouw in bestaande transportbanden. Deze stevige bandweger is heavy-duty en wordt ingezet in diverse sectoren gaande van landbouw, recycling, mining tot proces industrie . Er wordt een bestaand trogstel ingeklemd tussen de modulaire weeg units. Op deze manier kan de bandweger vlot ingebouwd worden door de Robbe technici.

Er kan een precisie gehaald worden van +/- 0,5% tot 2%, dit tot een maximum capaciteit van 2400 t/h/.

MUS

De Siemens Siwarex MUS bandweger is een universele oplossing. Door de modulaire opbouw kan deze bandweger vlot in bestaande banden ingebouwd worden. Er kunnen precisies gehaald worden tot 1% bij snelheden tot 2400 t/h. Ook voor lagere debieten kan deze bandweger gebruikt worden.

Bij een bandweger moet ook de snelheid van de band gemeten worden. De sensoren om dit te doen worden ook door ons voorzien. Dit kan verlopen via een keerrol waarop een encoder wordt gemonteerd of via een loopwiel.

De keuze tussen deze mogelijkheden hangt af van situatie tot situatie. Daarnaast wordt er bij de bandweger ook een junction box voorzien voor de aansluiting van alle elektrische componenten en de verbinding naar de integrator. De integrator kan zich nabij de bandweger bevinden of ergens ver weg in een controlekamer of PLC kast.

De dimensionering van deze onderdelen, samen met de bandweger wordt altijd tijdens een bezoek van onze project engineers vooraf tot in de details uitgewerkt en besproken, zodat we een bandweeg systeem plaatsen volledig volgens uw noodzaak !

Behalve de weegmodule zelf is er ook nog een gewichtsuitlezing noodzakelijk. Ook hier kunnen we terugvallen op de vertrouwde Siemens weegcomponenten uit het Siwarex gamma.

De WT241 is gebaseerd op de Siemens WP241 PLC weegmodule. Deze weegmodule kan op een heel eenvoudige en intuïtieve manier bediend worden via de 4″ kleurentouchscreen. Hiermee kunt u in een oogwenk uw bandweger bedienen en de weegresultaten raadplegen. Dit geheel wordt in een inox kast ingebouwd met een IP65 beschermingsgraad. Hierdoor kunt u deze weegintegrator terugvinden in diverse sectoren als voeding, pharma, chemie, maar ook in zware industrie zoals mining, staalindustrie, recycling, cement,….

De weegmodule Siwarex WP241 kan makkelijk geïntegreerd worden in een SIMATIC S7-1200 via de Siemens TIA Portal omgeving, maar tevens kan deze module ook als stand-alone werken zonder SIMATIC CPU . De module werd ontworpen voor toepassingen in continu wegen (bandwegers, weigh feeders, …)

Deze weegmodule is voorzien van een on-board ethernet uitgang (RJ-45) en kan gekoppeld worden aan Ethernet/IP, Modbus TCP/IP en Profinet toestellen. Verder is er ook een Modbus RTU (RS-485) uitgang. Resultaten en data kunnen makkelijk via een HMI touch screen panel gevisualiseerd worden.

Er zijn diverse mogelijkheden voor standaard functies van bandwegers voorzien (debiet, snelheid, alarmen), deze kunnen via de veldbus systemen gekoppeld worden aan een ander systeem of via analoge stroomuitgang en I/O contacten.

De module biedt ook de mogelijkheid om debieten en beladingen te simuleren, op deze manier zijn alle alarmen en functies in gekoppelde systemen makkelijk te testen bij implementatie.

Koppeling met een hogerliggende PLC of PC zijn uiteraard ook mogelijk.

Onze ervaren technici kunnen de volledige ombouwing van uw bestaande transportband naar een wegende eenheid uitvoeren. Bij de installatie van bandwegers met hoge precisie komt er veel bij kijjken, inschatten welk trogstel het beste wegend wordt opgesteld, uitlijnen van de rollen voor en na de weger, aanpassingen van trogstellen, algemene mechanische aanpassingen, plaatsen en aansluiten van de bekabeling voor de bijhorende weegelektronica, …

Wij hebben reeds vele bandwegers ingebouwd en kunnen plaatsing, afstelling en technische ondersteuning garanderen. Daarenboven is Robbe Industries erkend OEM partner van Siemens, waardoor we heel nauw samenwerken met de experts van Siemens Siwarex Weighing Technology. Zo hebben meerdere van onze medewerkers ook al in Siemens Duitsland opleidingen gevolgd over deze materie.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Lees nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!