Oplossingen

Weighfeeders en Loss-in-weight modules

Specificaties

  • Betrouwbare Siemens onderdelen
  • Inbouw in nieuwe of bestaande situatie
  • Hoge debieten
  • Hoge nauwkeurigheid
  • ATEX omgeving
  • Voor alle bulkgoederen een oplossing

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Indien u de toevoer van een bepaald product wil monitoren of doseren in een conitinu proces, kunnen we u met het gamma weighfeeders en loss-in-weight modules zeker verder helpen.

De volledige opstelling bestaande uit de hopper, schroef of transportband, wordt continue gewogen en de gewichtsverschillen worden geregistreerd per tijdseenheid. Op die manier kan de productstroom berekend worden door de weegindicator.

Afhankelijk van uw product zal de keuze gemaakt worden tussen een transportband of een doseerschroef.

De Siemens weigh feeder is een compacte oplossing, ideaal voor inbouw in bestaande gebouwen. Deze heavy-duty weighfeeder kan in diverse sectoren worden ingezet gaande van landbouw, recycling, feed tot chemische industrie!

Weegelektronica

De WT241 is gebaseerd op de Siemens WP241 PLC weegmodule. Deze weegmodule kan op een heel eenvoudige en intuïtieve manier bediend worden via de 4″ kleurentouchscreen. Hiermee kunt u in een oogwenk uw bandweger bedienen en de weegresultaten raadplegen. Dit geheel wordt in een inox kast ingebouwd met een IP65 beschermingsgraad. Hierdoor kunt u deze weegintegrator terugvinden in diverse sectoren als voeding, pharma, chemie, maar ook in zware industrie zoals mining, staalindustrie, recycling, cement,….

De weegmodule Siwarex WP241 kan makkelijk geïntegreerd worden in een SIMATIC S7-1200 via de Siemens TIA Portal omgeving, maar tevens kan deze module ook als stand-alone werken zonder SIMATIC CPU ! De module werd ontworpen voor toepassingen in continu wegen (bandwegers, weigh feeders, …)

Deze weegmodule is voorzien van een on-board ethernet uitgang (RJ-45) en kan gekoppeld worden aan Ethernet/IP, Modbus TCP/IP en Profinet toestellen. Verder is er ook een Modbus RTU (RS-485) uitgang. Resultaten en data kunnen makkelijk via een HMI touch screen panel gevisualiseerd worden.

Er zijn diverse mogelijkheden voor standaard functies van bandwegers voorzien (debiet, snelheid, alarmen), deze kunnen via de veldbus systemen gekoppeld worden aan een ander systeem of via analoge stroomuitgang en I/O contacten !

De module biedt ook de mogelijkheid om debieten en beladingen te simuleren, op deze manier zijn alle alarmen en functies in gekoppelde systemen makkelijk te testen bij implementatie  !

Installatie

Onze ervaren technici kunnen de volledige inbouw van uw weigh feeder uitvoeren ! Bij de installatie van weighfeeders met hoge precisie komt er wel wat bij kijken,  Op voorhand wordt er door iemand van onze studiedienst een bezoek ter plaatste gebracht en worden alle noodzakelijke maten opgenomen. Daarna worden de nodige hulpstukken voor de installatie in onze werkplaats gemaakt. Op deze manier wordt de weigh feeder correct ingebouwd en is de installatie in geen tijd operationeel.

Wij hebben reeds vele weigh feeders ingebouwd en kunnen plaatsing, afstelling en technische ondersteuning garanderen. Daarenboven is Robbe Industries erkend OEM partner van Siemens, waardoor we heel nauw samenwerken met de experts van Siemens Siwarex Weighing Technology. Zo hebben meerdere van onze medewerkers ook al in Siemens Duitsland opleidingen gevolgd over deze materie.

Indien u een vraag heeft over weigh feeders aarzel niet om ons te contacteren !

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Lees nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!