Oplossingen

Industriële vloerweegschalen

Deze oplossing in een notendop:

  • Breed gamma plateauweegschalen
  • Weegvermogen van 300kg tot 40t
  • Materiaalkeuze in functie van gebruik

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Robuust voor duurzaam gebruik in industrie
  • Flexibel en op maat van de klant
  • Maatwerk mogelijk

Bent u op zoek naar een oplossing voor het wegen van uw producten in een industriële omgeving?

Wij bieden hiervoor een breed gamma van industriële plateauweegschalen aan die inhouse geëngineered en geproduceerd worden.

Eerst gaan we na hoe uw producten gemanipuleerd worden, met andere woorden hoe u ze zal beladen op de weegplateau:

  • Manueel door operator; bijvoorbeeld bij het wegen van producten die op karren staan of normwagentjes in productie omgeving
  • Manuele of elektrische  transpallet
  • Elektrische stapelaar
  • Heftruck

Een eerste mogelijkheid is een inbouw weegplateau. Hierbij wordt de plateauweegschaal ingebouwd in de vloer waardoor u uw producten gemakkelijk op de plateauweger kan plaatsen.

Voordeel hierbij is dat u de palletweegschaal niet zijdelings kunt belasten, wat voor een langere levensduur zorgt.

Bovendien kan de plateauweegschaal uitgevoerd worden met over gedimensioneerde weegcellen, waardoor u ook met elektrische transpallet of heftruck de inbouw weegplateau kan beladen.

We voorzien ook een putkader om in te gieten. Deze wordt door uw zorgen op basis van ons putplan ingegoten.

Hierdoor zijn we zeker dat de afmeting van de put correct is en is de putrand rond de plateauweger goed beschermd.

Wanneer u in een omgeving werkt waar er regelmatig gereinigd moet worden, kunnen wij ook een inbouw weegplateau met gasveren aanbieden.

Hierbij kan men de weegplaat zonder gereedschap open laten kantelen en kan men gemakkelijk de put reinigen, waardoor er in hygiënische omstandigheden gewogen kan worden.

Een tweede mogelijkheid is een bovengronds of opbouw weegplateau. Hierbij wordt het weegplateau op de vloer vast gemonteerd.

Wordt de bovengrondse palletweegschaal met een heftruck beladen, kunnen we ook een stootbuffer ter bescherming voorzien.

Hierbij is ook een laagprofiel uitvoering mogelijk, waarbij de helling van de oprijramp beperkt is en men de plateauweegschaal gemakkelijker kan beladen met een manuele of elektrische transpallet.

Wanneer de plateauweger enkel met een heftruck of stapelaar beladen wordt, hebben wij hiervoor een industriële oplossing.

Ons verplaatsbaar weegplateau met stootprofielen is beschermd tegen het beladen met heftruck.

Door de specifieke constructie van deze industriële weegplateau is het mogelijk om een stootprofiel rond de weegplateau te voorzien.

Hierdoor maakt men bij het beladen en wegnemen van de last geen zijdelings contact met het weegkader, wat voor een langere levensduur zorgt.

Bovendien voorzien we op deze uitvoering onderaan het weegplateau buizen, waardoor men dit weegplateau gemakkelijk kan verplaatsen zonder interventie van een Robbe technieker.

Dit weegplateau is een ideale oplossing wanneer men op verschillende plaatsen moet wegen, gezien het flexibele karakter van dit weegtoestel.

Bijkomend voordeel is dat men hierdoor gemakkelijk onder en rond de weegplateau kan reinigen.

Het weegvermogen wordt aangepast aan de last en gaat van 300kg tot 40t.

Ook de grootte van deze plateauweger is in functie van het product dat u moet wegen.

Dit gaat van de gekende standaardafmetingen (klein tot groot), maar maatwerk is ook mogelijk aangezien wij zelf onze plateauweegschalen ontwerpen en produceren.

De materiaalkeuze en nabehandeling wordt aangepast aan de omgeving van het gebruik.

Courante materialen zijn gelakt en gegalvaniseerd staal; alsook RVS 304 of 316 met nabehandeling stralen.

Andere nabehandelingen zijn op aanvraag ook mogelijk.

Komt het toestel in een ATEX omgeving, dan kunnen wij ook een weegplateau conform de specifieke ATEX zone aanbieden.

Wordt er gewogen voor commerciële doeleinden, dan bieden wij de plateauweegschaal in geijkte uitvoering aan met certificaat.

Wij beschikken hiervoor over de nodige accreditatie om dit zelf intern te kunnen uitvoeren.

Wanneer er intern in productieomgeving gewogen wordt, kunnen wij ook een erkend controleattest opmaken in functie van quality audit of andere normen.

De Robbe weegplateaus worden standaard in onze ateliers weeg-technisch afgesteld en gebruiksklaar gemaakt, maar indien nodig kan dit ook bij u ter plaatse.

Onze plateauweegschalen worden door onze eigen techniekers geleverd en geïnstalleerd en deze kunnen indien gewenst ook zorgen voor een eerste ingebruikname.

Verder is er op aanvraag ook maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld een rollenbaan op het weegplateau, rugleuning of verhoogde voeten.

Voor de weegindicator (display met gewichtsaanduiding) stellen we een oplossing voor in functie van de toepassing en een toestel dat beschermd is tegen het gebruik in de specifieke omgeving.

Moeten er bij de weging bijkomende gegevens geregistreerd worden, dan kunnen wij ook de nodige hardware en software voor automatisatie van gewichtsregistratie en gegevensverwerking aanbieden.

Hierbij voorzien we bij voorkeur de intelligentie op PC en softwareniveau, wat zorgt voor een flexibel, intuïtief en up-to-date gebruik.

Via deze link vindt u meer info terug over deze oplossing.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer oplossingen

Uwe ADW II-C

Lichte industrie

Bij ons kunt u terecht voor standaard weegtoestellen of tafelweegschalen op maat. Dit kan in zowel mobiel als in vaste setting. De grootte van het weegplateau kiest u uiteraard volledig zelf bij onze maatwerktoestellen. Indien u zakken wenst te wegen dan kunnen wij ook een rugleuning voorzien in RVS. Ook de plateaus of weegvlakken zijn te verkrijgen in inox of in geschilderde uitvoering Onze kleinste ijkwaardige bankweegschalen zijn van het type ADM, deze zijn verkrijgbaar in 3 kg per 1 g, 6 kg per 2 g, 15 kg per 5 g en 30 kg per 10 g. Wenst u toch een iets groter plateau, dan kunnen wij de VTM voorstellen. Deze tafelweegschaal is te verkrijgen tot max. 150 kg en kan ook geijkt worden. Het gewicht leest u hier niet beneden af maar wel op een kolom op ooghoogte. Dit toestel is ook te verkrijgen tot 60 kg en tot 30 kg.

Bekijk de oplossing

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!