Oplossingen

Wegen van wielen en assen

Specificaties

  • Aswegers
  • Wielwegers bedraad
  • Wielwegers draadloos
  • Statisch of dynamisch

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Eigen ontwerp
  • Eigen productie
  • Flexibel
  • Vlotte service
  • Ervaren team
  • Hoge kwaliteit

Wiel- en aswegers kunnen voor u een belangrijke tijdswinst opleveren alsook ervoor zorgen dat u boetes voorkomt.

Bij een constructeur van vrachtwagenopbouw kunnen wielwegers / asweger een enorme tijdswinst betekenen daar u niet meer extern dient te gaan wegen. Het nieuwe voertuig dient ook niet meer op de openbare weg te komen (geen problemen met nummerplaten) en zal ook niet meer vuil worden bij slecht weer. De asweging zal ook veel correcter gebeuren dan op een weegbrug.

Wanneer u op uw bedrijf een asweging / wielweging kan uitvoeren dan kan u overbelading en boetes voorkomen. Wielwegers kunnen u ook eventueel helpen met het beladen van uw vrachtwagens zodat de assen gelijkmatig belast worden. De aswegers en wielwegers kunnen zowel statisch als dynamisch (verlies van nauwkeurigheid) gebruikt worden.

Wij bieden zowel wielwegers aan waarmee u de wielen apart kan wegen, de assen apart (2 wielwegers) of een volledig voertuig (aantal wielwegers gelijk aan het aantal wielen). Deze wielwegers kunnen in verschillende formaten verkregen worden en kunnen zowel bekabeld als draadloos werken. De wielwegers kunnen zowel bovengronds geplaatst worden als ingebouwd. Deze wielwegers zijn mobiel en kunnen gemakkelijk verplaatst worden.

De wielwegers kunnen verkregen worden in de formaten van 400x300mm tot 900x700mm en met een vermogen van 600kg tot 25000kg per wielweger.

Alle wielwegers zullen met een bekabeling dienen verbonden te worden naar een uitlezing waarop u zowel de aparte wielgewichten alsook het totaalgewicht kan op aflezen. De uitlezing is ook voorzien van een rolprinter om uw weegticketten af te drukken en deze wordt ingebouwd in een ABS behuizing die kan worden meegenomen. De uitlezer kan zowel op stroom als op een oplaadbare batterij werken.

Wij bieden ook draadloze wielwegers aan waarop er op elke wielweger zelf nog eens het gewicht kan worden afgelezen. Deze wielwegers zijn uiteraard nog gemakkelijker te plaatsen en verplaatsen en aan te sluiten.

Er kunnen voor en na de wielwegers ook speciale platen geplaatst worden zodat de wielen op dezelfde hoogte komen te staan en zo de nauwkeurigheid verhoogd. Wanneer u de wielwegers zou inbouwen dan worden de beste resultaten verkregen wanneer de wielwegers in een vlakke horizontale plaat (met zo weinig mogelijk helling) kunnen worden ingebouwd.

De wielwegers kunnen ook geijkt worden maar voor een volledig geijkt gewicht dienen het aantal wielwegers overeen te komen met het aantal wielen en is de nauwkeurigheid gelijk aan de som van de indelingen per platform. Bij bijvoorbeeld 4 platforms per 5kg zal de totalisatie 20 kg bedragen.

Wij bieden ook aswegers aan die in verschillende formaten en vermogens kunnen worden verkregen. De aswegers worden in de vloer ingebouwd en beschikken over een doorlopend weegvlak. Het is eventueel zelfs mogelijk om in een grote put verschillende aswegers vlak na elkaar te plaatsen zodat u van een volledig voertuig direct alle asgewichten exact kan doorkrijgen na 1 weging.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Lees nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!