Oplossingen

Wegen van vrachtwagens

Deze oplossing in een notendop:

  • Gelijkgrondse weegbruggen
  • Bovengrondse weegbruggen
  • Half-verzonken weegbruggen
  • Mobiele weegbruggen

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Eigen ontwerp
  • Eigen productie
  • Flexibel
  • Vlotte service
  • Ervaren team
  • Hoge kwaliteit

Sedert 1845 blijft Robbe Industries nv, gevestigd te Torhout, de specialist in weging en meer bepaald in weegbruggen. Als grootste bedrijf in zijn soort bezit Robbe Industries nv referenties in alle sectoren.

Voor het wegen van vrachtwagens kan de firma Robbe Industries u veel verschillende opties aanbieden

Wij plaatsen zowel gelijkgrondse als bovengrondse weegbruggen maar ook half-verzonken weegbruggen of mobiele weegbruggen. De eerste keuze die normaal zal moeten gemaakt worden is de keuze voor een gelijkgrondse of een bovengrondse weegbrug. Hiervoor zal de beschikbare plaats meestal doorslaggevend zijn. 

Een gelijkgrondse weegbrug geeft geen mobiliteitshinder daar u steeds in alle richtingen over deze weegbrug kan rijden en/of manouvreren. Het grootste nadeel aan deze weegbrug is uiteraard de weegbrugput die dient afgewaterd te worden en die misschien voor sommige toepassingen minder interessant is in onderhoud?

Een bovengrondse weegbrug zal uiteraard in de weg liggen (u kan hier niet manouvreren of draaien) maar deze weegbrug biedt dan wel voordelen voor de positioneringscontrole (staat de vrachtwagen juist op de weegbrug) en deze zal misschien gemakkelijker zijn in onderhoud doordat er hiervoor geen put nodig is. 

Uiteraard zal een bovengrondse weegbrug ook voordeliger zijn wanneer u deze in de toekomst zou wensen te verplaatsen.

Wil u een bovengrondse weegbrug maar is de plaats beperkt dan kan een half-verzonken eventueel een oplossing bieden. Deze weegbruggen worden in een ondiepe put geplaatst waardoor de op-en afritten zullen wegvallen.

Wil u een tijdelijke weegbrug of een zeer gemakkelijk plaatsbare (bijv onder bestaand laadstation) en verplaatsbare weegbrug dan is een mobiele weegbrug mogelijk de oplossing voor u.

Gezien we zelf instaan voor de productie kunnen wij u de perfecte weegbrug aanbieden voor uw activiteiten. Speciale afmetingen en weegbruggen voor speciale voertuigen behoren ook tot onze mogelijkheden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Lees nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!