Oplossingen

Automatisch vullen van liquide producten in ATEX

Deze oplossing in een notendop:

  • Vullen van IBC’s, drums, vaten en bidons
  • Vullen boven- als onderspiegel
  • ATEX omgeving
  • Stand alone of in vullijn

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Focus op ergonomie, efficiëntie en
    automatisering
  • Flexibel en op maat van de klant
  • Chemie sector

We hebben reeds jarenlange ervaring voor het vullen van vloeistof in ATEX omgeving. Hierbij gebeurt het vullen automatisch op gewicht en de aan- en afvoer van lege en gevulde verpakkingen kan zowel handmatig als automatisch gebeuren.

Het vullen van vaten en IBC’s in een explosiegevaarlijke omgeving brengt bepaalde risico’s met zich mee. Tijdens het vullen kunnen explosieve mengsels van gas en lucht ontstaan. Hierdoor dient alle apparatuur in het gevaarlijk gebied ATEX conform te zijn. Er worden met andere woorden speciale eisen gesteld aan deze elektrische en mechanische componenten waardoor het ontstekingsrisico geminimaliseerd wordt.

Hierbij stopt het echter niet, want als je al deze componenten combineert tot een afvulmachine dient het geheel ook ATEX conform te zijn. Ons bedrijf heeft reeds vele jaren ervaring in het vullen van verpakkingen in explosiegevaarlijke omgeving.

Naast het ontwerpen en produceren van nieuwe afvulmachines kunnen we onze klanten ook helpen met retrofits en ombouwen van bestaande vullijnen. Het komt dikwijls voor dat een machine mechanisch nog in orde is, maar de elektrische sturing niet meer up-to-date. We hebben de mensen en expertise om dit projectmatig samen met de klant naar een moderne versie te kunnen omzetten.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!