Oplossingen

Vast opgestelde doorstroomwegers

Deze oplossing in een notendop:

  • Laden en lossen van schepen en treinen
  • 5-1000m³/u
  • ATEX omgeving
  • Voor alle bulkgoederen een oplossing

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Automatisering
  • Flexibel en op maat van de klant
  • Stofarm werken
  • Montoring op afstand
  • Industry 4.0 ready!

Voor veel bedrijven is het controleren van in- en uitgaande goederenstromen en het monitoren van het rendement van de productie in het bedrijf een steeds belangrijker punt geworden. Robbe Industries heeft hiervoor verschillende oplossingen in het gamma om dit nauwgezet op te kunnen meten.

Wij verwerken alle types bulkgoederen, gaande van non-food, zoals zand, grondstoffen, mineralen, alsook dierenvoeders (tarwe, maïs, gebroken rijst…) tot food producten.

We beschikken daarnaast ook over de nodige expertise op atex vlak om zo onze scheepslossers en bunkerwegers in te kunnen zetten in explosiegevaarlijke omgevingen. Hierbij kunnen we gebruik maken van enkele van onze eigen ontwikkelde kritische componenten die atex gecertificeerd zijn.

Robbe Industries ontwikkelt en produceert alle discontinu totaliserende wegers in eigen beheer, wat ons ook toelaat om onze standaard weegoplossingen aan te passen naar uw behoeftes. Onze standaardoplossingen hebben een debiet van 5-500m³/u, maar kunnen desgewenst opgevoerd worden naar meer dan 1000m³/u. Voor goederen die zeer abrassief zijn, kunnen ook extra slijtplaten of speciale coatings voorzien worden.

 

Beschikt u reeds over een vaste plaats op de kaai waar u de goederen uit de boot kan lossen, dan kunnen we daar een vast opgestelde automatische ontvangstweegschaal voorzien, zodat de goederen gewogen kunnen worden vooraleer ze in de silo’s te stockeren. Deze weger bestaat uit een ontvangsttrechter, een weegtrechter met uiterst betrouwbare en robuuste RVS weegcellen en een uitstroombunker. De constructie van de bunkers wordt door ons ingenieursteam op maat gemaakt zodat deze ook moeiteloos in bestaande gebouwen geplaatst kan worden.

Indien u meerdere losplaatsen heeft, kan onze stofvrije mobiele discontinu totaliserende weger  een geschikte oplossing bieden. Dit toestel heeft zijn eigen extractieband, kan uitgerust worden met zelf nivellerende hydraulische stempelpoten en bij zeer stofferig product kan er ook een aparte stofafzuiging op geplaatst worden. De geïntegreerde compressor met koelunit zorgt ervoor dat er enkel nog een stroomkabel aangesloten dient te worden om operationeel te zijn!

Onze bunkerwegers zijn standalone weegsystemen, die uiteraard geïntegreerd kunnen worden in uw bestaande PLC systemen. Ook is het mogelijk om alle weegdata digitaal door te spelen naar uw ERP pakket. Wij beschikken ook over een eigen informatica-dienst waardoor er onbeperkt kan geautomatiseerd en uitgebreid worden, zodat ook uw toekomstige noden vervuld worden.

Beide type toestellen worden geijkt opgeleverd, wat u toelaat om uw leveranciers te kunnen controleren en zo onnodige discussies te vermijden.

Ook voor het onderhoud en herkeuring kan u uiteraard bij ons terecht. Ons team van keurders is bevoegd om de herkeuring van automatische doorstroomwegers uit te voeren volgens de OIML R107 richtlijn. Daarnaast kunnen we ook een 4G -module integreren, zodat assistentie op afstand of preventief onderhoud mogelijk is.

Het opvolgen van uw productstromen kan minstens even belangrijk zijn als een correcte inname.

Hierbij zorgen onze kleinere in-lijn wegers voor het nauwkeurig opvolgen van productstromen doorheen uw bedrijf. Deze doorstroomwegers kunnen zowel kleinere als grote debieten aan, gaande van 5-50m³/u, afhankelijk van uw product. Belangrijk hierbij is dat alle data eenvoudig gedeeld kan worden met uw ERP-systeem.

Ook de toe-en afvoer van de bulkgoederen kunnen we voorzien. 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Realisaties voor doorstroomwegers