Realisaties

Doorstroomwegers vervangen Aveve

Deze oplossing in een notendop:

  • Vervangen van 112 bestaande kipwegers in bestaande omgeving
  • Ontwikkelen en produceren van doseerschroeven op maat van de klant
  • ATEX omgeving
  • 52 Schroeven en 12 bunkers ook volledig in RVS uitgevoerd
  • Verdubbelen van huidige capaciteit

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

  • Automatisering
  • Flexibel en op maat van de klant
  • Zeer lopende producten: granen, zouten, premixen…

Gegevens klant

Bedrijf
Arvesta, Afdeling Veevoeders Aalter

Vernieuwen van bestaande kipwegers in bestaande omgeving

Na ettelijke jaren dienst waren de bestaande kipwegers aan vervanging toe. De funderingen van het gebouw waren gemaakt op maat van deze wegers, zodat niet zomaar een standaardtoestel kon geplaatst worden.

Ons studieteam heeft samen met de klant gekeken welke oplossingen mogelijk waren om op de bestaande plaats nieuwe wegers en toevoerschroeven te voorzien. 

Robbe Industries stond zowel in voor het ontwerp als de volledige productie van de Atex gekeurde weegbunkers, snelsluitschuiven, junction boxen en doseerschroeven.

Verdubbeling van debiet

Hierbij werd ook rekening gehouden met de vraag van de klant om het debiet te verdubbelen tov de oude wegers. Dit zonder de afmeting van de bestaande wegers te overschrijden

Daarnaast werd ook rekening gehouden met de nieuwe Atex normeringen, waardoor zowel de wegers als schroeven Atex gecertificeerd zijn.

 

Vulschroeven en bunkers voor zouten

Aangezien bepaalde toevoerlijnen bijna uitsluitend gebruikt worden voor het toevoegen van zouten, moesten ook de bunkers en de schroeven hierop voorzien worden. 

Hiervoor werden enkele bunkers en schroeven volledig in RVS uitgevoerd, zodat deze jarenlang dienst zullen kunnen doen zonder problemen.

In samenspraak met de klant zijn de wegers dan in enkele fases vervangen, zodat er geen continuïteitsproblemen onstonden.

Het resultaat mag er zijn: 112 wegers en 80 schroeven zijn vervangen en klaar voor de toekomst!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer realisaties

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!