Realisaties

Seaport Shipping & Trading

Deze oplossing in een notendop:

  • Mobiele discontinu totaliserende weger voor het lossen van schepen
  • Capaciteit 500m³/uur
  • Stofarm werken
  • Stand-alone oplossing, incl. afzuiging 

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

  • Automatisering
  • Flexibel en op maat van de klant
  • Zeer lopende producten: granen, zouten, premixen…

Gegevens klant

Bedrijf
Seaport Shipping & Trading Zeebrugge

Mobiele discontinue totaliserende doorstroomweger

Als op- en overslag bedrijf heeft Seaport Shipping nood aan betrouwbare en nauwkeurige meetapparatuur. Om snel en efficiënt schepen te kunnen laden en lossen op hun ganse terrein zijn ze het best gebaat met een automatische mobiele discontinu totaliserende weger die een hoge tonnage per uur kan verzetten.

De bestaande scheepslosser van Seaport Shipping, die reeds vroeger omgebouwd was door Robbe Industries, was na een lange loopbaan aan vervanging toe. Daarnaast was er ook de vraag om sneller en efficiënter te kunnen lossen en dit op een stofarme manier.

Robbe Industries ontwierp, bouwde en installeerde hiervoor een op maat gemaakt toestel voor Seaport Shipping.

Doelstellingen voor nieuwe weger

-oplossen van stofproblemen met de oude weger

-compleet stand-alone systeem, incl. compressor en afzuiging

-snel en veilig de machine kunnen klaarzetten en opstarten op verschillende locaties

-beperkte hoogte beschikbaar

Oplossing

De engineers van Robbe Industries hebben een voor een de problemen van deze custom built machine omgezet in oplossingen en eerst de volledige doorstroomweger uitgewerkt in 3D. Hierdoor waren ze zeker dat alle extern ingekochte onderdelen zonder problemen zouden passen.  De plannen werden met de klant overlopen en na goedkeuring werd dan overgegaan tot de productie van de discontinu totaliserende bunkerweger.

 

De overzichtelijke en duidelijke HMI sturing zorgt voor een vlotte opstart en veilige werking van de machine. De HMI werd samen met een printer op werkhoogte aan de zijkant van het toestel geplaatst. De hoofdstuurkasten met Siemens PLC en compressor van Atlas Copco kregen een plaats in de verwarmde kast vooraan op het toestel. Deze zijn eenvoudig te bereiken voor onderhoud en controle.

 

Tijdens de opstart worden ook de hydraulisch gestuurde steunpoten uitgezet en vervolgens nivelleert de machine zichzelf, zodat er altijd op een veilige manier gewerkt kan worden in ideale omstandigheden voor de weger.

 

De doorstroomweger heeft een debiet van ruim 500m³/uur, waarbij de vuleigenschappen van de verschillende grondstoffen opgeslagen worden in de Siemens PLC sturing. Hierdoor hoeft de gebruiker enkel het juiste product te selecteren en regelt de Siwarex module verder alle weegstappen.

Via een GPRS module zijn de losgegevens beschikbaar voor verdere verwerking in het ERP systeem.

Om de stofvorming bij het lossen tegen te gaan werden er verschillende maatregelen genomen. Zo werd de invoerbunker speciaal ontworpen, zijn alle overgangen dichtgemaakt, met behulp van extra schermen kan de bediener kiezen welke kant van de stortbunker hij afsluit van de wind en ten slotte werd er ook een volledige stofafzuiging met automatisch reinigende filters voorzien. Hierbij wordt ook het stof aan de uitstroom afgezogen.

 

De machine werd eerst volledig opgebouwd bij Robbe Industries en vertrok vervolgens met speciaal transport naar Zeebrugge. Hier zorgde het team van installateurs voor een vlotte opbouw en ingebruikname van de machine. Na de ijking, volgens OIML R107 voor discontinu totaliserende wegers, kon ze dan ook vlot in gebruik genomen worden door de klant. De GPRS module laat ook toe dat een technieker van op afstand kan meevolgen en eventuele vragen van de klant live kan oplossen.

 

Ook voor het onderhoud en de herijk van de Discontinu Totaliserende Weger kan Seaport Shipping rekenen op het team van Robbe Industries.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Lees nog meer realisaties

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!