Oplossingen

Bigbag losstations

Deze oplossing in een notendop:

  • Veilig, snel en ergonomisch lossen van bigbags
  • Transport gelost bulkmateriaal
  • Hygienic versies mogelijk
  • Chemie, voeding, agro-industrie, …

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Via bigbag losstations kan de inhoud van bigbags op een veilige en ergonomische manier overgebracht worden naar een andere opslag. Er zijn vele mogelijkheden, het lossen van bigbags en in een vrachtwagen brengen of in een silo opvoeren. Ook kan de inhoud van de bigbags in een kleine mengsilo gebracht worden.


Bij ompakken of herverpakken kan de inhoud van de bigbags overgebracht worden naar een zakkenvulinstallatie. Zie hier voor meer info over onze zakkenvulinstallaties

Veilig en efficiënt

Via een losstation op operatorhoogte dient de bigbag niet te hoog gemanipuleerd te worden. De operator kan de bigbag openen of via een messensysteem kan de bigbag automatisch open gesneden worden. Via een aëromechanisch transportsysteem kan op een zeer compacte oppervlakte een hoogte overwonnen worden. Ook zijn er mogelijkheden via schroeftransport of een combinatie van deze twee technologieën.

De bigbag kan met een hijsjuk opgenomen worden via een elektrische takel. Hierdoor kan de operator veilig en ergonomisch de last manipuleren.

Het is ook mogelijk om een volle bigbag via een vorkheftruck in het losstation te plaatsen.

Voor moeilijk en slecht stromend product kan de bigbag gemasseerd en gemanipuleerd worden zodat de inhoud eruit geforceerd wordt.

Industriële toepassingen

Voor droge bulk en solids verpakt in bigbags hebben we diverse oplossingen in ons gamma. We bedienen diverse sectoren zoals logistiek, chemie, agro-industrie, recycling, …

Onze toestellen zijn zeer robuust en kunnen ingezet worden in veeleisende heavy-duty omgeving.

Hygiënische toepassingen

Voor high-care toepassing waarin etenswaren in bigbags zit verpakt zijn er hygiënisch ontworpen lossstations mogelijk. De gebruikte materialen zijn volledig in roestvast staal van de hoogste kwaliteit en alle kunststoffen die in contact komen met het product zijn conform alle vereisten. Ook voldoen de machines aan alle eisen en normen van hygiënisch ontwerp. Hierdoor is alles zeer snel en grondig te reinigen en kunnen er geen verontreinigingen achterblijven. De onderdelen die in contact komen met het product kunnen bovendien nog nabehandeld worden zodat de ruwheid van het roestvaststaal drastisch wordt verminderd.

Laden van vrachtwagens via aëromechanisch transport

Een categorie apart vormen onze vrachtwagen beladingsmachines. We werken hiervoor samen met onze partner Floveyor. Dit bedrijf heeft een jarenlange ervaring in aëromechanisch transport. De Floveyor laadinstallaties voor vrachtwagens zijn mobiel en snel in te zetten. Bigbags kunnen op deze manier zeer snel geladen worden in bulkvrachtwagens, zowel open als gesloten.

Installatie en opstart bij de klant

Net als bij onze andere toestellen zullen onze eigen monteurs en technici de bigbag losstations komen installeren en opstarten. We doen dit in nauw overleg met onze klant. Ook is het mogelijk dat dit tijdens een geplande productiestilstand bij de klant wordt uitgevoerd.

Onze technici hebben jarenlange ervaring en zijn gedreven vakmensen. Daarenboven zijn we als bedrijf VCA* gecertificeerd.

Opvolging

Zoals bij al onze andere weeg- en vultoestellen zorgen we voor een goede opvolging en service na afloop van het project. Ook is het mogelijk om met een onderhoudscontract te zorgen dat uw toestel goed verzorgd wordt door onze diensten.

Mogelijkheid om vrijblijvend te testen in het Robbe testcentrum

Heeft u vragen of wilt u een test met uw product of verpakking uitvoeren?

Aarzel niet om contact op te nemen! We beschikken over meerdere testmachines in onze werkplaatsen waar we met uw product realistische tests kunnen uitvoeren !

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer oplossingen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!