Realisaties

Weighfeeder Cortès

Deze oplossing in een notendop:

  • Weighfeeder voor tabak
  • Licht product
  • Nauwkeurig wegen
  • Integratie met bestaande PLC
  • Inbouwen in bestaande omgeving
  • Siemens componenten, Robbe Know-how!

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

  • Automatisering
  • Flexibel en op maat van de klant
  • Zeer lopende producten: granen, zouten, premixen…

Gegevens klant

Bedrijf
Cortès, Handzame

Inbouwen van Siemens weighfeeder voor toevoeging Flavour aan tabak

Gewenste productieproces

Om een optimale productie te realiseren, wordt tabak uit een box gehaald, gewogen op een transportband en aan de hand van deze debieten moet een bepaalde hoeveelheid flavour verneveld worden over de tabak. Dit alles wordt dan vermengd in een mengbox en is dan klaar voor verdere verwerking in de fabriek.

 

Probleemstelling

-Er was een correct wegend systeem nodig om aan de hand van het debiet  de juiste hoeveelheid flavour toe te kunnen voegen aan de tabak die over de band passeert. Dit is niet enkel van belang om de juiste smaak in de tabak te krijgen, maar mag ook de wettelijk bepaalde limieten niet overschrijden.

-Tabak is een zeer licht product, zodat er slechts zeer weinig gewicht over de transportband gaat.

-De bandweger moest ingebouwd worden in een bestaande omgeving, tussen de huidige machines en aan een  plafond.

Oplossing

Om te weten hoeveel tabak, een zeer licht product, er actueel over de transportband gaat, keek Robbe Industries als OEM partner van Siemens naar de Sitrans WW200 weighfeeder. Ondanks de moeilijkheid die het lichte product met zich meebrengt, wisten we uit ervaring dat dit voor deze weighfeeder geen probleem zou vormen. We kunnen immers rekenen op de zeer nauwkeurige uitlezing via de Siemens Siwarex WP241 module.

Deze weegkaart werd in dit geval door Robbe Industries geïntegreerd met de bestaande PLC, via een tussenmodule. De Siwarex WP241 kan echter ook als stand alone module werke

De huidige plafondstructuur werd door onze tekenaars opgemeten en overgezet in 3D. Vervolgens werd het ontwerp voor de ophanging dan tot in het kleinste detail uitgewerkt in ons tekenpakket, zodat er geen verrassingen bij de montage waren. Via CADCAM software werden de nodige draai- , frees- en laserstukken digitaal doorgegeven aan onze werkplaats om uiteindelijk tot een solide constructie gelast te worden door onze eigen lasafdeling.

De installateurs van Robbe Industries konden dan in een halve dag de volledige ombouwing uitvoeren, wat ervoor zorgde dat er nauwelijks stilstand was.

Doordat wij alles onder een dak hebben, maakt Robbe Industries hier het verschil als Siemens integrator.

 

Wij beschikken immers over de nodige know-how en flexibiliteit om dergelijk project als totaaloplossing op maat te kunnen aanbieden met uiterst kwalitatieve producten, waarbij de klant maar een aanspreekpunt heeft voor het volledige traject!

Quote van de klant

“Deze weighfeeder is nu bijna een jaar in gebruik en we kunnen niet anders dan heel tevreden zijn”, aldus Kris Versyck van Cortès.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Lees nog meer realisaties

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!