Realisaties

Retrofit vullijn voor IBC

Deze oplossing in een notendop:

  • Retrofit elektrische sturing met state-of-the-art Siemens sturing
  • Productie nieuwe RVS niet-aangedreven rollenbaan op wegend chassis
  • Metrologische keuring van het geheel zodat de klant opnieuw voor vele jaren kan produceren

Waarom de klant voor Robbe Industries koos…

  • Automatisering
  • Flexibel en op maat van de klant

Retrofit vullijn voor IBC

Voor een belangrijke chemische speler heeft Robbe Industries NV een oude vullijn een tweede leven gegeven.

Van deze vullijn waren de meeste mechanische onderdelen nog in goede staat. Echter was het wegend gedeelte niet meer betrouwbaar en was de elektrische sturing niet meer up-to-date. Bij een storing of panne zou het zeer moeilijk zijn om de vullijn te herstellen.

De klant zocht een partner om met een beperkt budget op een betrouwbare manier te kunnen blijven produceren. Hierbij kwamen ze bij Robbe Industries NV uit !

We hebben samen met de klant gekeken hoe we dit project zo efficiënt mogelijk konden aanpakken. De sturing werd voor een groot stuk hernieuwd met een moderne Siemens PLC. 

Daarnaast werd een nieuwe wegende niet-aangedreven rollenbaan ontworpen. Deze werd op maat ontworpen om in de bestaande layout te kunnen passen. Deze is volledig in RVS uitgevoerd en zeer robuust ontworpen.

 

Zowel de elektrische als mechanische installatie ter plekke werd door onze mensen uitgevoerd. Door goed op voorhand alles met de klant te overlopen werd de installatie zeer vlot uitgevoerd. Hierbij werd kostbare productietijd voor de klant gewonnen.

De vullijn werd geijkt als OIML R61 Doseerautomaat door Robbe Industries in eigen beheer. Alle afgevulde IBC’s mogen hierdoor direct in het handelsverkeer opgenomen worden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!

Bekijk nog meer realisaties

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!