Klanten

Galloo

Meer dan 175 jaar ervaring

  • Wij zijn super flexibel
  • Op maat gemaakt
  • Naar jullie timing

Robuuste weegoplossingen bij Galloo, van groot naar klein

Vragen hoeveel afgedankte consumptiegoederen en fabrieksschroot er jaarlijks bij Galloo verwerkt worden, is als vragen hoeveel water er in de oceaan zit. Al kunnen ze er bij het recyclagebedrijf  ongetwijfeld wel een exact cijfer op plakken. Op de verschillende sites in België, Nederland en Frankrijk zorgen weegoplossingen van Robbe Industries er namelijk voor dat de diverse stromen en processen efficiënt en precies opgevolgd worden.

Met 39 vestigingen, 710 personeelsleden en een staat van dienst van 82 jaar, mag Galloo zich met recht en rede een van de belangrijkste recyclagebedrijven in West-Europa noemen. De focus op een efficiënte en ecologische verwerking van de afvalproducten, met 100% valorisatie als streefdoel, is voor het bedrijf een vanzelfsprekendheid. Daarin hebben ook slimme en betrouwbare weegoplossingen hun rol te spelen.

In- en uitrijden

In 1980 mocht Robbe Industries voor het eerst enkele weegbruggen leveren aan Galloo. Die 100 ton spoorwegweegbrug en 60 ton vrachtwagenweegbrug werden geplaatst op de originele vestiging in Menen, maar inmiddels passeren in- en uitrijdende vrachtwagens op alle binnen- en buitenlandse sites een weegbrug van het familiebedrijf uit Torhout. “In de meeste gevallen gaat het om bovengrondse weegbruggen van 18 x 3,4 m die halfverzonken geplaatst worden”, geeft account manager Dries Bruynooghe van Robbe Industries mee. “Op die manier genieten ze van de goede geleiding van zijprofielen en het beperkt risico op foutmetingen, maar blijft de totale lengte door het uitsparen van opritten wel beperkt.”

De automatisatie gebeurt door Galloo, een externe partij, of Robbe Industries. In dat laatste geval wordt bijvoorbeeld een draadloze communicatie voorzien met tablets in de bulldozers.

Meteen correct beladen

Bij het beladen van containers met verwerkte metalen, zorgen 40 ton weegplateaus al enkele jaren voor een belangrijke efficiëntiewinst. “In plaats van de container op het zicht te vullen en het gewicht vervolgens pas op de weegbrug te kunnen controleren, wordt ze nu verticaal op een weegplateau van 3,5 x 3,5 m geplaatst en ziet de kraanoperator al tijdens het vullen het exacte vulgewicht. Heen en weer rijden tussen weegbrug en vulplaats is daardoor verleden tijd, en dankzij de voeding via ingebouwde, oplaadbare batterij en het mobiele karakter van de weegplateaus kunnen medewerkers van Galloo ze zelfs helemaal tot bij de juiste schroothoop brengen. Zonder risico op schade, want het gaat hier om uiterst robuuste uitvoeringen, perfect bestand ook tegen een stootje van de vrachtwagen.”

Feilloos gesorteerd

Bij het in ontvangst nemen van oude metalen van particulieren, wordt gebruikgemaakt van kleinere weegplateaus. “Het gaat zowel om verzonken als bovengrondse plateaus, en zowel om kleine uitvoeringen tot 1.500 kg als grotere exemplaren tot 4 ton. Voor kleine en dure stukken metaal voorzien we op sommige sites ook bankweegschalen.”

Een bijzondere oplossing op maat zijn de weegplateaus met Weeconnect applicatie voor het sorteren van elektrisch afval voor Recupel. “Het sorteren gebeurt in samenwerking met maatwerkbedrijf ’t Veer uit Menen. Om dat in goede banen te leiden, werd het ingebouwde weegplateau gecombineerd met onder meer een industrieel touchscreen – ook met werkhandschoenen te bedienen – en op maat gemaakte software. De medewerkers kunnen dankzij de intuïtieve interface heel eenvoudig herkennen en aangeven om welk product het gaat. Om misverstanden te vermijden wordt er van elke weging bovendien automatisch een foto genomen, en kan Galloo indien nodig zelf nieuwe productcategorieën toevoegen.”

Ook voor kleine fracties

In het streven naar 100% valorisatie, investeerde Galloo vorig jaar nog in een nieuwe fines lijn. Daarmee worden ook de kleinste fracties kunststof of metaal uit shredderresidu gefilterd. Na sortering worden zij in bigbags verkocht.

“Hiervoor leverden we recent een bigbag vulinstallatie met in totaal vijf weegschalen,” aldus Bruynooghe: “twee voor het afvullen van de bigbags, twee voor de sampling op basis van gewicht, granulometrie en materiaal, en één voor de registratie en het afleveren van de weegtickets. Uiteraard opnieuw uitgerust met de nodige software en touchscreen interface.”

Om de hoeveelheden verwerkt materiaal continu te kunnen opvolgen, werden verschillende transportbanden in productie tot slot nog uitgerust met bandwegers met PLC-koppeling.

“In eender welke toepassing weet Robbe Industries een gepaste weegoplossing te bieden of te ontwikkelen”, besluit Jan Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van Galloo. “Dat is, samen met de snelle service en het persoonlijke contact, een van de belangrijkste redenen waarom we onze sites al sinds 1980 met hun producten uitrusten.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

Beschrijf uw project en noden via ons formulier en wij laten vrijblijvend binnen twee werkdagen weten hoe wij u verder kunnen helpen!